YP7P

Acest indicativ este "crescut" pentru concursuri , nimic altceva.

luni, 30 martie 2015

WPX 2015 SSB YP7P

WPX SSB este unul din concursurile mult asteptate de mine ca fiind unul din cele mai importante evenimente ale anului , nu exagerez cu nimic . Pentru WW si WPX imi aloc 4 + 4 zile din concediu . Munca depusa cu deplasarea la locatie , montarea antenelor precum si cu pregatirea setupului de interior imi ia de voie 2 zile iar strangerea lor si revenirea acasa ( Craiova ) inca o zi . Totul facut in 2 cu yo7bga ca altfel nu stiu cum as reusi in timpul asta si sa am si rezultate in concurs .
Era cat pe aici sa lucrez doar LP dar am reusit sa rezolvam problemele legate de putere si am lucrat HP . Setup YP7P interior http://fyu.se/v/9mb81gmilj .
Doream sa incep concursul in 7 Mhz dar propagarea din 14 Mhz m-a facut sa schimb tactica in ultimele 10 minute iar vanatoarea in 7 si 3.5 Mhz . Mai jos este graficul cu legaturile  ora / banda .

Am folosit ca echipamente FT 1000 MP , FT 950 , 3 HM PA by yo7bga,microham u2R , band decoder HM by yo7bga , casti Heil Sound , filtre ICE , plus ca am folosit al 2-lea monitor ceea ce mi-a usurat primirea de informatii si eliberea ecranului principal . Ca antene LZ 12-4 , Hexbeam HM , Spiderbeam 18 m folosit ca GP pe 3.5 , GP full size HM pe 7 Mhz , 2 dipoluri pe 3,5 Mhz si 2 pe 1,8 MHz la 20m , K9AY refacut de yo7bga ca la inceput adica a si functionat HI .



Vineri dimineata GP Spiderbeam de 18 m pentru 3,5 Mhz am gasit-o cazuta complet iar ultimul element a fost rupt de la jumatate si inlocuit cu un rest de la elementele folosite la repararea Hexbeamului . Motivul caderii a fost un catel care a ros ancorele si antena a cazut liber .
A fost o propagare interesanta cu un index de 146 in care banda de 28 Mhz a mers foarte bine in prima zi si slabut duminica .
In rest ca si anul trecut banda de 14 Mhz a fost deschisa tot timpul , 21 MHz a fost ok dar nu la mine , in 7 Mhz iti faci loc greu printre giganti . 1,8 si 3,5 cam slabuta activitate .
Scopul era sa-mi depasesc atat numarul de QSO-uri de anul trecut cat si scorul de 5K .
Rezultatul a fost unul corespunzator cu echipamentele folosite desi acum dupa "razboi" as fi vrut sa obtin mai mult .
QSO-ul 1000 facut de SP5KAB , multumesc lui Stefan yo7mgg ca mi l-a trimis .

Am fost ajutat de familie careia ii multumesc Telu yo7bga si Pufa , pentru necunoscatori sunt parintii mei . Noroc ca am  acasa o sotie care ma intelege si ma lasa sa plec cu zilele , fiemea nu comenteaza , inca .










4 comentarii:

  1. Felicitari si multa sanatate la toata familia.Mi-a facut mare placere sa schimbam un control in concurs din W1.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Robert pentru rezultat, o gramada de munca pentru obtinerea lui, daca nu as sti cum e sa muti toate, sa le instalezi, sa participi apoi in concurs si sa le mai si strangi dupa aia, nu as zice.Oricum, ai o vointa de invidiat, trebuie sa trec pe la tine sa ma molipsesc:-))

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Marcel te auzeai binisor printre granzii din W . Multumesc de legatura , am sa le transmit salutarile alor mei . Multa sanatate si la reauzire cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bob asa cum am vorbit esti oricand binevenit . Astept sa facem un concurs impreuna asa cum am vorbit . Primul concurs e important ca dupa vor urma si altele :) .

    RăspundețiȘtergere