YP7P

Acest indicativ este "crescut" pentru concursuri , nimic altceva.

sâmbătă, 31 octombrie 2015

Montarea antenei LZ 16-3 + CQ WW SSB

Dupa episodul trecut in care am montat pilonul telescopic a urmat ridicarea noii antene LZ 16-3.
Inca din prima parte am incercat sa ridicam boom-ul antenei de jos intreg si nu am reusit asa ca am luat hotararea sa ridicam boomul care este format din 5 parti pe bucati doar ca 2 au fost montate ramanad astfel 3 parti mijlocul si cele doua extremitati cam mari de altfel .
Deplasarea am facut-o de miercuri dimineata impreuna cu Stefan yo7mgg . Mijlocul boomului a fost relativ usor de montat doar ca cele doua extremitati au fost destul de greu de montat . Prima parte a mers incet dar sigur , doar ca a doua parte reprezentand partea din fata a boomului fiind mai lunga si evident mai grea ne-a incetinit activitatea. Fara sa intindem intre cei doi piloni un cablu de tractiune pe care am pos o scara luata din Craiova nu faceam mai nimic . Deoarece trebuia sa lucram minim 2 la inaltime unul fiind Stefan iar al doilea eu , fara sisteme de siguranta nu reuseam sa trec peste frica de inaltime , si nu vorbim decat de 5-6 m inaltime . La finalul zilei aveam boomul montat doar ca un surub de prindere nu se infileta , nu intra sub nici un chit in gaura lui . Asa am terminat ziua pe Stefan l-am dus la Baia de Fier sa plece spre casa joi de dimineata la ora 5.45 . Ii multumesc si pe aceasta cale lui Stefan ca si-a luat liber special pentru a monta aceasta antena si sigur a plecat putin dezamagit ca nu am facut-o pana sa plece el . Doar ca e foarte greu sa montezi la inaltime totul e diferit fata de a o face pe sol . Joi am pierdut-o cu introdusul surubului in boom si punerea celor 6 ancore ale boomului . Vazand ca totul merge foarte incet si ramanand doar noi 2 am trecut la montatul GP pe 3.5 , al K9AY , GP pe 7 si ceva la interior. Vineri cand ne-am trezit deja aveam un plan de rezerva sa ridicam Hexbeamul pe una din scari cu rotor la 10 m daca nu reusim sa punem elementele . Elementele erau montate 75 % adica cele mici erau montate complet iar cele mai mari erau montate partial insemnand ca la mijloc trebuiau imbinate si gata elementul . Am inceput montarea dis de dimineata , era cam frig dar cine il simtea , cablul de tractiune pus intre cei 2 piloni si scara adusa din Craiova ne-au salvat pot spune si asa am reusit sa punem cele 7 elemente din 28 , 5 elemente din 21 si doar un element din 14 , deja era tarziu si noi nu facusem teste in interior . Au ramas 3 elemente in 14 care au ramas nemontate . A doua zi urma CQ WW SSB si fara nici o scuza ca a fost mult mai important si mai entuziasmant sa punem antena decat concursul in sine . Am intrat in concurs cu antena LZ 16-3 doar la 7 m ca au ramas de pus ancorele pentru tonsoanele 2 si 3 ale pilonului si fara ele nu am riscat sa o ridicam la 14 m . Indicele de propagare a fost slabut si anume 110 , fata de anul trecut la jumatate . S-a deschis banda de 28 dar nu a fost nimic spectaculos . Pot spune ca am facut un concurs relativ modest dar de .
Band     QSOs     Pts  ZN    Cty
   1,8        100     104      5   32
   3,5        392     446    10   60
     7         531     960    23   85
    14        630    1033   33  103
    21        600    1227   29  103
    28        753    1590   34  121
 Total    3006    5360  134  504                           Score: 3.419.680
Am observat din nou ca fara postari e foarte greu sa faci runuri spectaculoase daca nu ai putere sau un indicativ exotic , exista si un avantaj poti face o vanatoare foarte buna .
Mai jos sunt ceva poze din timpul montarii antenei .














4 comentarii:

  1. Un rezultat foarte bun! Felicitari si la mai mare!
    Invetitia in pilon si anenta deja este reflectata in rezultatele bune obtinute!

    73 de YO8SSB!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru ce faceti acolo.V-am auzit in concurs de la Craiova in conditii bune in benzile de sus.73 multa sanatate si sa ne vedem sanatosi
    Marcel YOO7ARY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Marcel . Incercam sa tinem capul sus printre multele probleme . 73 ! te asteptam pe la noi

      Ștergere