YP7P

Acest indicativ este "crescut" pentru concursuri , nimic altceva.

marți, 27 octombrie 2015

Montarea Pilonului telescopic

Anul acesta cu eforturi deosebite am inceput un nou proiect. Totul a plecat de la rezultatele concursurilor anterioare care te face sa-ti doresti mai mult . Fara o a doua antena competitiva pentru vanatoare in sistemul SO2R nu prea poti sa ai pretentii . Avand un Heaxbeam HM care ne-a facut prea multe probleme si datorita faptului ca materialele folosite sunt improvizate unele nu au cum sa reziste in timp si nu mai spun peste iarna . Corect ar fi ca antena sa fie stransa peste iarna altfel nu are cum sa reziste la zapada , ploaie inghetata , vant . Nici noi nu am avut timp sa o punem la punct fiind tot timpul ultimul lucru pe care l-am reparat si tot reparat . Acum ca nu o mai bagam in seama e chiar mareata nu are nici o problema la 5 metri de sol HI.
Dar sa revin la pilon si antena care ca si plan trebuiau ridicate cu mult timp inainte de CQ WW ssb doar ca nu poti sa-ti planifici ceva in Polovragi . Aici , in Polo(vragi) ,sa poti face ceva iti trebuie nervi de otel sa gasesti pe cineva dispus sa lucreze atunci cand trebuie nu cand vor ei , bineinteles contracost nu pentru cauza hobby-ul radioamatorism . Pentru a face o groapa am avut o intarziere de o luna si jumatate ca sa fac groapa de 1 m pe 1.5 . Daca nu as avea pamantul plin de pietre m-as fi apucat singur decat sa astept atat . Alta aventura a fost sa gasesc o betoniera sa pot face fundatia ajunsesem atat de disperat incat vorbisem la Craiova sa iau o betoniera cu o masina si sa o duc acolo cu o dubita cu tot . Dar am avut noroc si la 2 saptamani dupa ce am facut groapa am turnat fundatia .
Uitasem sa fac gropile pentru ancore si am apelat la muschii mei ca nervii nu mai rezistau sa astept dupa nu stiu cine , gropile pentru ancore fiind mai mici si mai usor de facut.
Dupa asta am trecut la ridicarea pilonului pentru asta am facut deplasarea de la Craiova impreuna cu Cristi yo7nk ( ex yo7deo) , bineinteles ca si aici am avut ceva probleme pe care le-am rezolvat singuri . Pilonul fata de zona unde trebuia pus trebuia carat cam 60 de metri si are o greutate de 150 kg deci sa-l duci pe brate de 2 legendari si un tinerel era exclus , toti baieti de oras . Pentru asta era totul stabilit si confirmat cu o zi inainte sunat un om din sat cu tractor sa vina sa ni-l duca si sa ne ajute la ridicat . Dar in dimineata cand am intrat in Polo respectivul plecase si mai si ploua cum sa vina chiar daca era in sat . Mda asa ca am tras pilonul cu masina fara prea multe peripetii . Pilonul trebuia ridicat la o inaltime de 1 m ( ideea mea creata sa mai castig inaltime ) . Ridicarea pe masa la 1 m nu a fost grea ci ridicarea propriuzisa cu doua trolii sa dovedit , fara sa ancoram minibaza de sustinere , imposibila . Dupa ce am ancorat minibaza totul a mers foarte bine si usor . Totul a durat o zi cu plecare din Craiova de la 7 dimineata iar pe la 18 am facut pauza de gratar si somn deja eram franti fizic , in tot timpul asta trebuia sa facem si focul in soba si dat de mancare la catei , bine ca ei sunt cumintei si ne lasa sa ne facem treaba . A doua zi era alocata ridicarii boom-ului antenei pe care l-am montat de jos in dimineata de duminica cu Cristi (yo7nk) iar Telu (yo7bga) a realizat bara pe care am pus un scripete sa putem ridica boomul de jos intreg . Tot Cristi a facut sambata de dimineata un rand de ancore si am lasat ultimul rand de ancore pentru dupa ce ridicam boomul ca aveam timp . Ridicarea parea simpla doar ca la jumatatea pilonului bara pe care am montat un scripete a cedat si s-a indoit , asa ca am strans tot si am plecat acasa deja se trecuse de ora 14 si pana am strans tot am mai pierdut 2 ore plus 2 ore pe drum . Eram la sfarsitul saptamanii satui de munca si doar pe jumatate satisfacut din ce ne propusesem si ce realizasem .
Tin sa-i multumesc lui Cristi pentru ajutorul pe care ni la acordat fara el nu puteam face mai nimic a muncit in anumite momente si noi eram cu gura pe el ca se misca prea incet HI . Mai jos sunt poze din weekend-ul dinaintea CQ WW SSB . Am plecat duminica si miercuri ne intoarcem pentru CQ WW ce nebunie , scriu astea pentru cei ce nu stiu ce efort se face pentru un hobby cu o saptamana plecat de acasa si de la servici adica concediu din doua parti pentru un concurs.













Dupa cum se vede Cristi ridica ,
unu fotografiaza si altu sta cu mainile la spate . Multumesc Ciucutz .

2 comentarii:

  1. Felicitari ! Un pilon bun si foarte reusit! O sa reziste in timp foarte bine, usor de manevrat si tine la tavaleala!

    73 de YO8SSB!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Lucian , nu stiu foarte multe de acest pilon dar mi se pare foarte practic . Sper sa reziste.

    RăspundețiȘtergere